10 років сайту Трихат

Сьогодні, першого листопада, виконується десята річниця існування сайту села Трихати. У цей день була написана перша замітка на честь пуску газу у нашому селі. Мета створення була простою — хотілось щоб наше село було представлене в мережі Інтернет та мало свою візитівку.

Одними з перших статей було написано про історію села та школи. Ці статті постійно оновлюються і до теперішнього часу, доповнюються новими сучасними фактами, та знайденими частками давніх часів. Також були створені фотоальбоми на різну тематику, щоб розкрити красу села якнайширше. Згодом, після декількох звернень сторонніх людей за допомогою у пошуку родичів, було вирішено відкрити розділ – “Питання – відповіді“, де тепер можна залишити свій запит у зручній формі.

На початку новини бралися з газет або інтернету, але згодом до написання оригінальних текстів підключилися Бесклуба Т.І, та Ярова В.М. Зараз практично усі новини пишуть саме вони. Значну частину інформації було предоставлено Кондратьєвим М.І. Саме завдяки йому з’явився розділ “Біографії“, куди потрапили перші його інтерв’ю зі старожилами села. Також Михайло Іванович був генератором новин, завдяки своїй активності та небайдужості до життя нашого села.

Джерелами інформації для статтей, були як звичайні жителі села, так і архіви областей, історичні інтернет портали, або навіть державні бібліотеки Німеччини та США. Багато цінної інформації залишилось у пам’яті людей які вже не живуть, але багато що можна знайти у сімейних фотоальбомах, у персональних архівах, або просто у розповідях старожилів, і її належить дістати та оприлюднити для встановлення більш повної картини нашої історії.

Дизайн сайту за ці 10 років був змінений три рази, завжди для того щоб відповідати сучасним тенденціям, та бути більш зручним у користуванні для відвідувачів. Старий дизайн можна побачити на наступному скріншоті.
Друга версія дизайну

Зараз сайт представляє з себе маленьку “вікіпедію” присвячену Трихатам. Судячи по відгукам, він став як джерелом інформації, так і тим місцем, яке дозволяє згадати знайомі місця людям, які якось повязані з нашим селом, але не проживають тут. Також треба відзначити відгуки мешканців інших сіл нашого району, які у захваті від нашого представництва в мережі Інтернет. Все це надихає не покладати рук у подальшій праці над цікавими матеріалими порталу.

Бесклубий Валерій

  • 10 Листопада, 2016 o 12:44

    Доброго дня! Очень хорошее дело — 10 лет работы для славы своего села многого стоит! Желаю вам успехов и продвижения далее, на-пример, на фейсбук)

    Відповісти
    • 10 Листопада, 2016 o 12:45

      Спасибо!

      Відповісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *