Урочистий мітинг з нагоди пуску газу до села

Підведення голубого палива до сільського населеного пункту – це завжди неординарна подія. А сьогодні – тим більше. Адже у більшості сіл немає базового І сільськогосподарського підприємства, що, зазвичай, є основним джерелом фінансування, значно зросла вартість виконання усіх відповідних робіт і не кожна сільська громада може «дозволити» собі таку розкіш. Тож можна зрозуміти і перейнятися радістю мешканців Трихат, для яких останній день жовтня 2006 року червоною стрічкою ввійде в історію їхнього рідного села. Три роки вони чекали на цю знаменну подію, і ось нарешті мрії та сподівання стали реальністю.

С. Зіязедінов, запалив факел, що сповістив усіх: “нарешті здійснилося”!

Так, дійсно три роки минуло відтоді, – відкриваючи урочистий мітинг та вітаючи односельців зі святом, наголосила Трихатський сільський голова В. Д. Макарова, – коли на одній зі сходок вирішили, що газ життєво необхідний, що це – не лише вимога часу, а одна зі сходинок до поліпшення добробуту людей. І я рада і щаслива, що сьогодні голубий вогник надії, тепла запалає і у нас.

Мешканці села Трихати

Згодом таких зборів було чимало, де в дискусіях, а то й сварках, народжувалася істина, де, врешті-решт, навіть найнедовірливіші та скептики впевнилися: так, у нас буде голубе паливо, буде тепло і затишок в домівках! А зусиль для цього довелося докласти чимало. Лише коштів витрачено понад 600 тисяч гривень. Частину їх виділили з обласного бюджету, бюджету сільської ради, допомогли спонсори, зібрали гроші і громадяни. Більшість з них брала безпосередню участь у будівництві газопроводу, допомагали працівникам МПП «Березань» (директор О. Л. Алексюк) та ДП «Кіровське» (В. О. Алексюк), служби експлуатації газопостачання Миколаївського району (В. О. Коноваленю). На сьогодні тут прокладено 5,8 кілометра підвідного газопроводу та 9 – розвідного і завершується зведення 1,5 кілометра повітряної розвідної мережі. Підключені до мережі перші десять будинків, роботи тривають.

Поздоровити трихатців зі святом завітали голова райдержадміністрації Р. В. Чухнов, голова районної ради Ю. В. Серебряков, заступник керівника виконавчого апарату районної ради
O. О. Бродецький, начальник підприємства служби експлуатації газопостачання Миколаївського району В. О. Коноваленко, директор ДП «Кіровське» В. О. Алексюк. Гості побажали мешканцям, щоб тепло, радість панували не лише у їх домівках, айв серцях, щоб село розбудовувалося, щоб молодь не залишала рідної домівки.

Ю. В. Серебряков. P. В. Чухнов, В. О. Коноваленко

Того дня сильний, аж із морозцем, вітер аж ніяк не додавав святковості, але громадяни з задоволенням прийшли на урочистості, а потім і сонечко посміхнулося, також привітало мешканців Трихат з радісною подією. Під оплески присутніх Ю. В. Серебряков. P. В. Чухнов, В. О. Коноваленко перерізали стрічку, а житель села В. С. Зіязедінов, який брав активну участь у прокладанні газопроводу, запалив факел, що сповістив усіх: нарешті здійснилося! А потім перші «щасливчики» запросили своїх сусіді в та односельців до себе додому порадіти разом із ними, пригоститися.

Будівництво підвідного газопроводу довжиною 5,8 км. здійснювалось за рахунок коштів державної субвенції на газифікацію населених пунктів (337 тис.грн.), коштів ВАТ “Укртранснафта” (300 тис.грн.) та коштів бюджету сільської ради (25,5 тис.грн).

Л. РОШКА. Фото автора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *