Зиму проводжали, весну зустрічали

Останній день Масляної – Прощена неділя. В цей день всі просять прощення у близьких, прощають тих, хто їх образив, проводять час у колі близьких людей. Тому саме в цей день зібралась Трихатська громада біля БК, щоб попрощатися з Зимою, зустріти Весну, поспілкуватися, порозважатися, поспівати пісень, забути всі образи і просто повеселитися.

В Трихатах Зиму проводжали, весну зустрічали

Ведуча Тетяна Берсан закликала всіх на свято та оголосила про початок дійства з танцями, хороводами та піснями. Всіх присутніх зі святом привітали староста села Трихати Тетяна Бесклуба та голова Ольшанської ОТГ Сергій Новак. Учасники колективів «Пісенні барви» та «Веселка» виконували пісні про Масляну, жартівливі пісні та разом з усіма дітками водили хороводи.

В Трихатах Зиму проводжали, весну зустрічали

В Трихатах Зиму проводжали, весну зустрічали

Вийшла Зима (Наталія Гаман), вибачилась за холодні дні, ожеледь та колючі вітри, посох свій передала Весні з побажаннями всім тепла, радості, миру, щастя і посипала всіх присутніх сріблястим конфетті.

Потім Весна (Вікторія Цибко), віддала уклін Зимі, благословила всіх присутніх на добро, тепло та процвітання і посипала всіх пелюстками квітів.

І знову звучали пісні у виконанні Валентини Алієвої та колективів художньої самодіяльності Трихатської БК. А за тим ведуча запросила і дітей і дорослих на конкурси, ігри, витівки та турніри, які проводив Віктор Лапинський. Всі із задоволенням приймали участь, а в подарунок отримували млинці.

І нарешті, вийшла Масляна, яка оголосила про початок Великого Посту, побажала всім здоров’я, не тримати на серці образ, попросити у всіх прощення та запросила всіх запалити багаття, щоб спалити разом з опудалом все погане, що було в минулому році.

В Трихатах Зиму проводжали, весну зустрічали

Після цього всі присутні змогли поласувати млинцями та гарячим чаєм.

Хочеться подякувати всім, хто допомагав у підготовці та проведенні свята: Андію Цибко, Олександру Ковальчуку, Денису Артеменку, Віктору Лапинському, Вікторії Цибко, Тетяні Берсан, Павлу Ігіну, колективу «Пісенні Барви» та «Веселка», а також тим, хто готував млинці: колективам ДНЗ та Трихатської школи, працівникам сільської ради та воєнізованої охорони Трихатської підстанції, волонтеру Юлії Чорній та учасникам колективу «Пісенні Барви».

В Трихатах Зиму проводжали, весну зустрічали

Валентина Ярова, директор Трихатського БК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *