Знайомство з волонтером Ембер у Трихатах

Ще влітку цього року в Україні розпочали службу 73 добровольці Корпусу миру США. Протягом двох місяців вони вивчали українську мову та звичаї у прийомних родинах, а наступні 2 роки займатимуться громадською роботою у різних містах та селах України.

Волонтер Корпусу Миру у Трихатах

Одна з волонтерів буде працювати і у нашій Ольшанській ОТГ. Сьогодні за участі голови селищної ради Новака С.В. відбулася зустріч у стінах Трихатської школи. Голова ГО “Сила Єднання” Тетяна Безмощук представила волонтера Ембер та розповіла про можливості влади і пересічних членів громади у співпраці з волонтером від Корпусу Миру.  Дівчина – родом зі Сполучених Штатів Америки, рік тому закінчила університет Дж. Вашингтона, отримала ступінь магістра з європейських та євроазіатських досліджень. Працювала в Державному департаменті США у відділі міжнародної свободи та релігії, потім у Міністерстві оборони США, в управлінні з попередження самогубств. Оскільки є фахівцем з культури та історії. Перед приїздом до України вивчала та досліджувала нашу місцевість, а тепер приїхала за практичним досвідом. За невеликий проміжок часу перебування на Україні, зокрема, в Житомирі протягом 2,5 місяців, Ембер Футмен вивчала українську мову, вільно спілкується з оточуючими. Перший тиждень перебування в нашій Ольшанській громаді наповнений знайомством зі звичаями та традиціями. Ембер дуже вразив теплий та душевний прийом, привітні та відкриті люди. У планах пані Футмен – допомога в написанні та розробці проектів для розвитку Ольшанської громади, проведення різноманітних тренінгів, семінарів для колективів установ та закладів, створення центру молодіжного розвитку, гуртків різних спрямувань для дітей та дорослих, які зможуть навчитися іноземного досвіду та розмовляти іноземною мовою.

Планів чимало! Тож, давайте разом їх реалізовувати!

Волонтер Корпусу Миру у Трихатах

Корпус миру – американська неурядова організація. Її волонтерські проекти спрямовані на громадянську освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику ВІЛ, лідерські тренінги для молоді. В Україні програма також передбачає роботу з внутрішньо-переміщеними особами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *