Земляки зустріли гордість Миколаївщини

Земляки зустріли Максима Ярового

Морозним весняним ранком, 21 березня, громада Миколаївщини зустріла Олімпійського чемпіона, нашого земляка, Максима Ярового.
Привітати спортсмена зібралось близько сотні людей, а головне та найприємніше – його друзі та односельці. Були присутні: голова райдержадміністрації Алла Воробйова, перший заступник голови РДА Олексій Бродецький, Ольшанський селищний голова Сергій Новак, депутати районної ради, радник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко, представники обласної організації людей з інвалідністю та регіонального центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт». Звичайно, привітати Олімпійського чемпіона та володаря «бронзи» Паралімпійських ігор-2018 прибули тренер Максима – Олександр Васютинський, цьогорічний Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко та миколаївські спортсмени. Тепла, сповнена яскравими, радісними емоціями зустріч, відбулася на пероні Миколаївського залізничного вокзалу. Із Києва Максим приїхав зі своїми батьками – Валентиною Михайлівною та Володимиром Анатолійовичем, які зустрічали його у аеропорту «Бориспіль».

Земляки зустріли Максима Ярового

Під гучні викрики та оплески, з запашним короваєм від Ольшанської громади, морем квітів та синьо-жовтих кульок чемпіона привітали усі присутні. Ольшанський селищний голова вручив Максиму подарунок, виготовлений місцевими юними умільцями – велику «іменну» глиняну кружку. Прихильники довго не відпускали спортсмена та, як водиться, не обійшлося без невеличкої автограф-сесії та «селфі».

Максим, у свою чергу, поділився враженнями та емоціями: «Я не очікував виграти перегони. Рік тому ми були у Пхьончхані на паралімпійському тижні. Під час тренувань мені не вдалося вибороти жодного призового місця. Я фінішував то шостим, то дев’ятим… Тому навіть не розраховував на перше місце. Коли ж дібрався до фінішу у гонках на 15 км, навіть не міг усвідомити, що переміг, дивився на табло та запитував, яке у мене місце – друге, третє? Лише з часом прийшло розуміння, що я зробив. А ось ще одна медаль, «бронзова» далася мені важче, ніж «золото». Траса була дуже складною, плюсова температура, пухкий сніг, сонце сліпило очі. Я безмежно вдячний усім, хто вболівав, підтримував, вірив у мене».

Зараз на Максима очікує невеличка відпустка (півтора місяці). Юнак розповів, що декілька тижнів планує відпочити вдома, «відсипатися» та «від’їдатися», а далі на нього знову чекають напружені тренування та, без сумніву, нові перемоги.

Земляки зустріли Максима Ярового Земляки зустріли Максима Ярового Земляки зустріли Максима Ярового Земляки зустріли Максима Ярового

Автор: Людмила Чайка

  • 20 Квітня, 2018 o 04:28

    Максим-большой умничка! А фото какие хорошие! Заряжаешься энергией и хорошим настроением! Посмотрите, какие у всех светлые, добрые лица! Позитив полный и море положительных эмоций! Всех благ и успехов всем!

    Відповісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *