Запали свічку!

Якими словами описати мучеництво України, яка поклала в землю мільйони своїх кращих синів і дочок? Голодомор 1932-33 років став геноцидом для українців.

На багатих чорноземах Україна вмирала. Вмирали цілі села і славні козацькі роди. Голодомор позначився на майбутньому нації, адже третина умертвлених – діти, які не народили нащадків. А які страждання терпіли матері, на руках яких помирали діти.

Саме цим жахливим подіям був посвячений мітинг-реквієм, проведений у Трихатській школі вчителем історії О.О.Нійзамовою.

Ведучі Денис Артеменко та Вероніка Димченко розповіли присутнім про страшні події, старшокласники Віталій Бандурко, Андрій Калін читали вірші про голодомор, педагог-організатор Анастасія Літвін демонструвала відео-епізоди про наслідки голодомору. Колектив Трихатського будинку культури «Пісенні барви» виконав пісню «Голодомор», солістка ансамблю Любов Колосовська виконала пісню «Свіча». Потім шестикласниця Аліна Вєрємєєнко запалила свічку і прочитала вірш «Засвіти свічку на вікні». Кожен учасник мітингу запалив свічки, щоб згадати тих, кого забрала голодна смерть, щоб торкнутись пам’яттю цього священного вогню – частинки вічного, щоб світло цих свічок стало даниною тим, хто навічно пішов у небуття.

На завершення мітингу прозвучала пісня «Молитва за Україну» у виконанні вокального колективу, яка закликала всіх живих до об’єднання, щоб Господь дав нам сили та волі, мудрості та наснаги для зміцнення нашої держави.

І ми повинні зробити все, щоб ніколи, за жодних обставин, подібна трагедія більше не спіткала Україну. 

В.Ярова, директор Трихатського БК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *