Все найдорожче зберегло, що діялось, було, найглибше джерело, – село моє, село!

Під такою назвою пройшов День села Трихати. Це свято започатковане зовсім недавно, у 2013 році, але всі трихатчани заздалегідь готуються до нього, причепурюють свої оселі, приводять до ладу громадські місця. Зранку, у святковий день 25 липня у Будинку культури голосно лунала музика, в переважній більшості це пісні про село, родину та нашу рідну Україну. Святково вдягнені трихатчани вітали один одного зі святом і зібралися у сільському клубі для святкування. В цей день також завітали до нас і гості, це перший заступник голови райдержадміністрації Бродецький О.О., настоятель храму святого Георгія Побєдоносця отець Іоанн.

1_IMG_3399

Ведучі свята Олена Васильчук та Римма Попок привітали всіх короваєм на вишитому рушнику та коротко розповіли присутнім про історію нашого села. Зі словами привітання звернувся до всіх присутніх сільський голова Макаров О.В.

В цей святковий день жителі села згадують всіх, хто відзначився славними справами в роботі, в повсякденному і громадському житті села. А також не забувають і вшанувати пам’ять хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятного знака землякам, які віддали свої життя на війні. Також не залишилися поза увагою воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО та мобілізовані земляки.

Наш край прославляли видатні особи, які зробили вагомий внесок в соціально-економічний, культурний, духовний розвиток села. Щороку цим людям присвоюється звання «Почесний громадянин села Трихати». У цьому році рішенням сільської ради від  27 травня 2015 року це звання було присвоєно Кондратьєву Михайлу Івановичу, краєзнавцю, громадському діячу, благодійнику і ініціатору багатьох справ у Трихатах і за його межами та з нагоди свята вручено йому нагороду.

4_IMG_3648

Далі нагороди отримали наші жителі у різноманітних номінаціях: «Золота пара», «Сімейний затишок», «Багатодітна родина», «Найстарший житель села», «Найстарший господар села», « Золоті руки», «Молода сім’я», «Наймолодший житель села» та інші». Переможці номінацій отримали грамоти та подарунки.

День села Трихати

Щороку в Трихатах проводиться конкурс по благоустрою на кращу оселю і в день села підбиваються підсумки. Кращі господарі також відзначені подарунками та дипломами.

Протягом двох годин відбувалось святкове дійство. Після кожної номінації жіночий вокальний колектив «Пісенні барви» дарував присутнім прекрасні пісні, приємно радували своїми виступами дитячі колективи, які виконували гарні танці.

8_19_IMG_3486

9_15_IMG_3424

Найзворушливіше звучали слова про рідне село, про батьківщину у виконанні наймолодших учасників свята – вихованців дитячого садочка. А на завершення свята на сцену вийшли всі виконавці від мала до велика, щоб виконати пісню «Ми за волю, ми за мир!» і весь зал аплодував стоячи.

10_20_IMG_3563

13_22_IMG_3575

Наступний етап свята – це відкриття пам’ятного знаку рибалкам, який був встановлений за ініціативи вище згадуваного Михайла Кондратьєва. Адже риболовля в нашому селі дуже поширена справа, тому наші жителі відгукнулися на пропозицію мецената і  на чолі з головою встановлювали пам’ятний знак.

 

5_24_IMG_3617

7_25_IMG_3626

6_26_IMG_3631

В святковий день стрічку перерізав ветеран-рибак Григорій Волошин. Після всього всіх запросили на дегустацію Великої Юшки, яку приготували на березі річки наші рибалки і пригощали всіх бажаючих. А малюків чекали розваги на спортивному батуті та  солодощі.

Гадаємо, що всі отримали задоволення та гарні емоції від свята.

Ярова В.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *