Трихати колядували

Різдво в Україні – це улюблене свято, яке чекають і люблять через святково прикрашену ялинку, можливість поколядувати. Коляда – народна назва Різдва і Святок – це свята слов’ян, які тривають з 7 по 19 січня. І сьогодні, у наш час, це свято проводиться у вигляді народних гулянь.

Ми також не змогли не залучитися до цього. Уже традиційно щорічно школярі Трихатської школи вітають жителів села. Серед колядників була і коза, і козовод, і міхоноша, а головним атрибутом була різдвяна зірка.

Кодядки 2018

Разом з педагогом-організатором Літвін Анастасією учні інсценували, читали та співали щедрівки, а за це отримували солодощі. А колектив «Пісенні барви» вперше в цьому році вийшов колядувати, чим приніс радість і задоволення жителям села.

18 січня ці два колективи – дорослі та діти – на запрошення керівництва «Югцемент» відвідали підприємство. Ми пройшли по всіх цехах: ремонтно-механічному, ремонтно-електричному, цеху помелу цементу, поколядували в заводоуправлінні та перед начальниками цехів на виробничій нараді в учбовому класі. Своїми щедрівками та колядками прославляли землю, людей праці, добро і щастя на землі.
Це свято любові зобов’язує нас до відродження, до оновлення людини, сім’ї, держави, всесвіту.

Кодядки 2018

Кодядки 2018

Кодядки 2018
Валентина Ярова, директор Трихатського БК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *