Свято Великомучениці Катерини

7 Грудня в Трихатах побували священнослужителі Миколаївській єпархії на чолі з митрополитом Питиримом. Високі гості прибули у село, щоб взяти участь у святі Великомучениці Катерини, на честь якої тут будується храм. Святкова літургія, хресний хід і трапеза пройшли за участю біля п’ятидесяти парафіян. На трапезу місцеві жителі принесли смачні пиріжки і багато чаю, щоб зігрітися.

Питирим у Трихатах

Владика поговорив з прихожанами, відповів на запитання. Особливу увагу і благословення отримали представники підростаючого покоління. Детально ознайомився з будівництвом і дав слушні поради настоятелю отцю Іоанну. Владика Питирим пильно стежить за будівництвом храмів і те, що це вже другий візит за рік, говорить про бажання, щоб у Трихатах швидше з’явилася свята обитель. Нагадаємо, що Трихати живуть без своєї церкви з довоєнного часу, тоді її зруйнували в роки богоборства і у зв’язку з будівництвом насипу для моста.

Питирим у Трихатах
Питирим у Трихатах
І ось прийшов час збирати каміння. П’ять років тому почалося будівництво нової, кам’яної, однокупольної церкви. Очолює будівництво о.Іоанн Гангур. Тепер храм розташований біля сільського кладовища. Стіни вже вигнали під покрівлю, збираються гроші на подальше будівництво, купується атрибутика, прикраси.

Отець Іоанн часто приїжджає в село і зустрічається з паствою, особливо це відбувається по великих християнських святах. На Великдень збирається більше ста чоловік, а на Водохреща і того більше. Багато людей не знали, що в цьому році буде святкова літургія на такому високому рівні, інакше б прийшло більше людей. Жителі з великою радістю про це говорять і обіцяють надавати посильну допомогу в будівництві храму.

Питирим у Трихатах
Питирим у Трихатах
Питирим у Трихатах

Питирим у Трихатах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *