Сльози Божої Матері

Сльози Божої Матері

Якими словами описати мучеництво України, яка поклала в землю мільйони своїх кращих синів і дочок у страшні роки Голодоморів. На багатих чорноземах України вмирали. Вмирали у полі, на дорозі, під тином. Вмирали поодинці та сім’ями. Вмирали цілі села і славні козацькі роди. Саме цим страшним подіям був присвячений захід «Сльози Божої Матері», який пройшов у Трихатській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Зібралися учні школи, батьки, мешканці села щоб згадати про ті роки, про жертв голодоморів, щоб запалити свічки і торкнутись пам’яттю цього священного вогню до частини вічного.

Ведучі заходу – учні школи – разом з вчителем історії Оксаною Нійзамовою підготували та розповіли всім про ті події і закликали згадати усіх тих, хто страждав і помер під час голодоморів.

На екрані демонстрували картини, епізоди про ці події. У виконанні колективу «Пісенні барви» Трихатського БК прозвучали пісні «Голодомор» та «Молитва за Україну».

Сльози Божої Матері

Потім всі учасники заходу запалили свічки в пам’ять про померлих на нашій землі, щоб пом’янути тих, кого забрала голодна смерть. Жодний учасник заходу не залишився байдужим. Зі щемом у серці і сльозами на очах згадали і пам’ятатимуть про всіх невинно убієнних. Пам’ять про них згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення нашої держави.

Зробімо все для того, щоб ніколи, за жодних обставин, подібна трагедія більше не спіткала Україну.

Сльози Божої Матері

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *