Проект сонячної електростанції

24 січня 2018 року в приміщенні Трихатського будинку культури відбулися громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації – детального плану території для будівництва і обслуговування енергетичної інфраструктури в межах території Ольшанської селищної ради.

На громадських слуханнях були присутні представники інвестора проекту Олейник С.Д. – інженер з безпеки електромереж та інтермереж ТОВ «ТРИХАТИ-ЕЛІОС»,  Атанасов О.П. – розробник детального плану території – головний архітектор проекту, а також Іванова О.О. – заступник голови районної державної адміністрації, Христенок О.В. – головний спеціаліст сектору містобудування та архітектури Миколаївської райдержадміністрації.

Представниками інвестора та райдержадміністрації  було доведено до відома присутніх про розпорядження голови Миколаївської райдержадміністрації  від 13.12.2017 року № 302-р «Про розроблення детального плану території в межах Ольшанської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області», яким прийнято рішення про розроблення детального плану території, розташованої в межах Ольшанської селищної ради загальною площею 80 га.

В ході зустрічі прозвучали питання, які цікавили мешканців села Трихати, на які представниками інвестора було надано вичерпні відповіді.

Орієнтовно станція будуватиметься 1-1,5 роки. Під час встановлення станції та після завершення її будівництва буде створено додатково робочі місця. Саме підприємство ТОВ «ТРИХАТИ-ЕЛІОС» розташоване  в с. Трихати (за межами населеного пункту), що дає можливість додаткового поповнення місцевого бюджету за рахунок надходження податків. Також розглядатиметься соціальна угода про взаємопартнерство.

Після детального обговорення з урахуванням пропозицій, що надійшли від учасників громадських слухань було вирішено схвалити представлені матеріали детального плану та скерувати на архітектурно-містобудівну раду до управління містобудування та архітектури Миколаївської ОДА.

Бесклуба Т.І., староста с.Трихати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *