Підготовка до Міжнародного фестивалю змієнавтики

Як повідомлялося, Міжнародний фестиваль “Tryhutty International Kite Festival 2017” відбудеться біля села Трихати Миколаївського району Миколаївської області вже 21 травня 2017 року. Захід триватиме цілий день – з 10-00 до 19-00, локація – акваторія річки Південний Буг.

І, хоча, до самого фестивалю ще майже місяць, місцеві мешканці вже готуються до заходу.

24 березня, активісти села, близько 100 чоловік розпочали прибирання території, на якій планується проведення фесту. Зауважимо, що серед небайдужих були всі вікові группи – від школярів до бабусь.

Я прийшов поприбирати, аби допомогти своїм старшим товаришам. Круто, що у нас буде проходити таких фестиваль. Ще й – міжнародний. Сподіваюся, що гостям сподобаються наші гарні краєвиди, – Андрій Калін, учасник акції.

Вперше, на півдні України у програмі фестивалю “Futures International Capital Kite Festival of Ukraine”, буде представлено запуск різноманітних найяскравіших повітряних зміїв. Засновник асоціації Зверік Олексій Павлович, разом з фахівцями міжнародного рівня з інших країн та професійними педагогами, презентують майстер-клас створення макетів власноруч для кожного бажаючого долучитися до основ змієнавтики.

На відкритому повітрі біля села Трихати розгорнеться феєричний фестиваль у колоритному національному стилі, а саме концертно – розважальна програма за участю зіркових груп та талановитих колективів співу і танцю, ігри, конкурси, ярмарок хенд-мейду та національної кухні, різнобарвні арт-об`єкти, запуск повітряних ліхтариків, фотозони. Також планується, що буде прокат човнів, для катання ручкою, а для малечі – контактний зоопарк домашніх тварин.

Фестиваль буде дійсно міжнародним – вже підтвердили свою участь гості з інших країн.

Організаторами заходи виступила голова громадської організації “Сила єднання”, яка зареєстрована в нашій Ольшанській громаді, Безмощук Тетяна. На одному із семінарів, вона познайомилася з херсонськими волонтерами, які займаються змієнавтикою. У нас була ідея розвивати Трихати , як центр зеленого туризму, а у них – ідея можливості запуску повітряних зміїв в Україні. Так ці дві ідеї об’єдналися. Також долучилися ГО “Равлик добра” і Херсонська дитяча організація змієнавтики. Три цих громадських обєднань і склали кістяк фестивалю, – Світлана Кравченко, член оргкомітету по підготовці фестивалю.

Під час заходу буде оголошено переможців конкурсу найкращого аматорського повітряного змія “Kites Wings 2017”, зробленого своїми руками.

Джерело vladagromadam.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *