Новорічні вечорниці

Новий рік – це одне з найулюбленіших і веселих свят, яке всі чекають з нетерпінням. А трихатчани зібралися у будинку культури, щоб зустріти Новий рік у родинному колі – на новорічні вечорниці. Адже у нашого народу чудові традиції. Віддаючи шану минулому, беручи все найкраще у сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо усе найдорожче , що є в народі: його пісню, мову, етнографію, зв’язок поколінь.

Вечорниці у трихатському будинку культури

Святково прикрашена сцена, ялинка, освічені гірляндами, хатина в українському стилі, тин, лавки…

Господиня вечорниць (Олена Садовська) зустрічає гостей. І тут розпочинається ціле театралізоване дійство: веселі сценки з побуту українського села демонстрували кумасі (Наталя Гаман, Любов Колосовська, Наталя Охріменко), дві сусідки (Анна Слушнене та Тетяна Ігіна), свахи (Ірина Цибко та Світлана Ковальчук) – всі учасники колективу «Пісенні барви».

Олена Садовська та Любов Колосовська

Завітали до господи і дівчата (колектив «Веселка»). Всі разом співали українські народні, сучасні веселі та новорічні пісні. Гучними оплесками зустрічали глядачі жіночий дует (О.Садовська та Л.Колосовська), новорічний танок у виконанні Тетяни Бєлих та Єлизавети Швець, гумор у виконанні Наталії Гаман.

Веселими вдалися новорічні вечорниці.Але яке ж це новорічне свято без Діда Мороза та Снігуроньки? До господи завітали Дід Мороз (Євген Іванець) та Снігуронька (Яна Думан) і привітали всіх присутніх з Новим Роком.

Ведучий Денис Артеменко подякував всім, хто був на святі, адже все, що в серці мали, ми подарували присутнім: світлу мрію й казку, нашу пісню й ласку, щебет солов’їний, славу України.

Зі словами подяки всім учасникам святкового дійства звернулася староста села Тетяна Бесклуба і всіх присутніх привітала з Новим Роком.

Але на цьому свято не завершилося. Всіх присутніх учасники колективу «Пісенні барви» пригощали варениками, пиріжками, млинцями.

Всі, хто був на святі, дякували за те задоволення, яке отримали від веселих жартів, гарних пісень, танців та частування.

Ще довго в будинку культури звучала музика, проводились конкурси, ігри, розваги, танці, а Дід Мороз зі Снігуронькою дарували всім новорічні подарунки.

В. Ярова, директор Трихатського БК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *