Мудрі і багаті літами

Саме під такою назвою пройшла у Трихатськім БК 1 жовтня зустріч з людьми поважного віку, мудрими і багатими літами. На вогник прийшли ті, хто пройшов роки голодоморів, війни та розрухи. Дорогих гостей зустрічали з хлібом та любов’ю. Свято, присвячене старшому поколінню, проходило тепло і задушевно.

Перша частина свята називалася «Мої роки – моє багатство», де всі присутні познайомились з умінням, талантами, захопленнями учасників свята.
У номінації «Золотий голос» слухали пісні у виконанні наших гостей, які співали в молодості, зараз співають, навчають пісень своїх онуків: Мащенко Ніни Іванівни, Степанової Ольги Василівни, Мандри Олександра Івановича, Бєшєнцева Павла Трохимовича, та інших.

У номінації «Неперевершені читці» з захопленням прослухали вірш у виконанні Мандри Олександра Івановича. Потім привітали тих, хто у цьому році відзначив свій 75-річний, 80-річний та 85-річний ювілей, вручили їм квіти з побажаннями здоров’я, довголіття, тепла, миру та любові, та музичні вітання від колективу «Пісенні барви».

Друга частина свята «Летять літа, як білі журавлі, та не зникає слід їх на землі» присвячена тим, хто прожив у парі більше 50 років. Присутні почули історії життя сімей Кондратьєвих Ганни Григорівни та Івана Васильовича, Чайки Миколи Федоровича та Єфросинії Яківни, Кондратьєвих Миколи Івановича та Марії Олександрівни, Швець Миколи Никифоровича та Тетяни Василівни. Не тільки всі почули, а й побачили на екрані етапи життя цих сімейних пар – від років юності до онуків та правнуків.

Зворушливою пройшла сцена, коли своїх батьків привітали зі святом їх дорослі діти. Більше двох годин проходило це святкове дійство і протягом всього часу звучали пісні у виконанні колективу «Пісенні барви»: про матір, про відносини чоловіка і жінки, про кохання, адже пісня – це великий дарунок небес. Вона приносить заспокоєння, радість, іноді легкий смуток і світлу печаль, вона є джерелом радості, з яким легше жити на планеті «Старість».

Урочиста частина закінчилася побажаннями миру, здоров’я, довголіття, але ще довго не розходились гості свята: спілкувались, згадували, співали пісні, дякували за турботу і таке свято.

Хочеться подякувати тим, хто допомагав у проведенні свята: колективу «Пісенні барви»: Гаман Наталії, Охріменко Наталії, Садовській Олені, Колосовській Любові, Цибку Миколі, Цибко Ірині, Ігіній Тетяні. Артеменко Денису за музичне оформлення, Чорній Юлії за створення букетів квітів, Задвірному Олександру за створення фільму-презентації. Нехай частіше проходять такі зустрічі, що допомагають відкритися один одному, згадувати минуле, передаючи спогади дітям і онукам з покоління в покоління. І вони будуть жити вічно.

Валентина Ярова,
голова ветеранської ради с. Трихати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *