Круглий стіл на екологічну тему

07 листопада 2019 року на базі Трихатського ЗЗСО Ольшанської селищної ради кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти проведено круглий стіл на тему “Добувна промисловість Миколаївської області: видобуток корисних копалин – від геології до екології” під керівництвом методиста Ольги Іванівни Слюсар.
Під час круглого столу учасники ознайомились з роботою ПРАТ “ЮГцемет” філії “Дікергофф Цемент Україна”. 

Отже відгуки учасників:

Людмила Чепеленко (Вітовський р-н, Білозірська ЗОШ І-ІІІ ст.) – Більш глибоко зрозуміла основні цикли будівельного виробництва від видобування сировини, її переробки та випуску готової продукції.

Людмила Піроженко (Доманівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2) – Сподобалась сучасна система використання альтернативного джерела енергії (використання вугілля) під час виробництва цементу, а також система внутрішнього контролю за якістю продукції.

Ольга Балинська (Первомайський р-н, Камяномостівська ЗОШ І-ІІІ ст.) – Вразила матеріаломісткість виробництва: величезні об’єми власної сировини – вапняків, об’єми використання енергії та привізної сировини для виробництва якісної продукції.

Валерій Пластамак (КЗО Арбузинська ЗОШ №2) – Вразив кар’єр з видобутку корисних копалин – понтичних та сарматських вапняків, чіткість,синхронність та злагодженість роботи обладнання та працівників даного підрозділу заводу.

Ірина Мойсеєнко (Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ст. №40) – Надзвичайно здивувала робота лабораторії ПРАТ «ЮГцемент» на чолі з начальником Оленою Семілет – системний підхід до контролю якості на всіх етапах виробництва, сучасне обладнання та високий професіоналізм працівників підрозділу.

Ігор Топилін (Вознесенський р-н, Бузька ЗОШ І-ІІІ ст.) – Здивувала складність виробництва цементу, велика кількість етапів виробництва від змішування компонентів для виробництва клінкеру до помелу в млину та масштаби підприємства.

Інна Тріфонова (Новобузький р-н, Новоюріївська ЗОШ І-ІІІ ст.) – Сподобалось відношення працівників підприємства до екологічних проблем під час використання ресурсів. Майстер кар’єру Володимир Міняйло чітко пояснив основні екологічні аспекти – рекультивація земель після видобування сировини та очищення підземних вод під час видобутку, а також звернув увагу на постійний внутрішній та зовнішній екологічний контроль.

Олександр Задвірний (Миколаївський р-н, Трихатський ЗЗСО Ольшанської с/р) – Сподобався високий професіоналізм та розуміння всіх етапів виробництва, відкритість у проведенні екскурсії підприємством провідним інженером-технологом Іриною Цибко. Дякую за змістовну екскурсію!

Ольга Слюсар (методист Миколаївського ОІППО) – Вражає відкритість керівництва підприємства в особі Марко Картурану, яке неодноразово надає згоду на проведення екскурсій для вчителів географії Миколаївської області з метою розширення їх знань про промисловість будівельних матеріалів, етапи виробництва цементу, екологічні наслідки видобутку місцевих корисних копалин. Дякуємо за співпрацю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *