Країна дитинства в Трихатах

 

Немає жодної людини в селі, яка б не знала, де знаходиться казкова країна для малят. Адже розташована вона на центральній вулиці нашого мальовничого села. Перший раз дітлахи переступили поріг цього приміщення ще в 1963 році. Із тих пір щодня чути дзвінке щебетання маленьких «чомусиків». Протягом більше, ніж 50 років сотні дітей тут здобувають дошкільну освіту, всебічно розвиваються, набувають життєвого досвіду, готуються до навчання в школі.


Щоранку теплі сонячні промінчики потрапляють через великі вікна у  простору групову кімнату, ніжно торкаючись рожевих дитячих щічок. Тут створено всі умови для сюжетно-рольових ігор, які так необхідні для майбутнього соціального життя вихованців, – «Сім’я», «Перукарня», «Лікарня», «Магазин» і т.д. нові красиві меблі приваблюють дітвору, і  вони швидко входять в ролі, перетворюючись із маленьких хлопчиків та дівчаток на справжнісіньких майстрів: лікарів, продавців, перукарів та ін. в садочку дошкільнята вчаться любити, берегти і доглядати природу. Тому  в груповій кімнаті розміщений куточок природи, в якому є різноманітні кімнатні квіти та щоглик в клітці.

Невеличкі спальні в зелених відтінках, двохярусні ліжка, нова яскрава постільна білизна навіюють солодкий та глибокий сон.

Справжньою окрасою садочка є українська світлиця. Завдяки працівникам, батькам та небайдужим односельцям ми змогли поповнити її предметами побуту, посудом, рушниками, картинами. Знаходячись в світлиці, діти милуються витворами мистецтва, знайомляться з предметами побуту наших предків. Таким чином ми виховуємо любов до України, повагу до народних традицій і звичаїв, шанобливе ставлення до родини.

Всі ці надбання в садочку є завдяки сумлінній та згуртованій праці колективу ДНЗ. Кожен працівник робить свій внесок для того, щоб дитинство малюків було цікавим, яскравим, неповторним.

Щоранку дошкільнят зустрічає вихователька Валентина Миколаївна Зволінська, яка є для них другою мамою. Вона і заспокоїть коли треба, і приголубить. На плечі Валентини Миколаївни покладена вся навчально-виховна робота з дітьми. Вихователька вчить дітей пізнавати навколишній світ, любити свою Батьківщину, родину, допомагати старшим, готує до навчання в школі, вчить жити в соціумі.

Надійним помічником у Валентини Миколаївни  є Олена Валеріївна Димченко. Вона не лише допомагає у роботі з дітьми, а й тримає у чистоті приміщення ДНЗ.

Найсмачніші страви для наших малят готує Світлана Дмитрівна Наумова. Не один раз мами вихованців просили рецепти смачненьких розсольників та борщів, які так подобаються малюкам у  садочку.


За озеленення та чисте подвір’я несе відповідальність двірник Світлана Валеріївна Дзюба. Не дивлячись на пекуче сонце чи сніжну заметіль  вона тримає всю територію садочка в порядку, та ще й  встигає попрати і попрасувати постільну білизну та рушники.

Сторож ДНЗ – Галина Олександрівна Кондратьєва. Вона охороняє майно та приміщення, а також забезпечує порядок на території в  нічний час.

Колектив дитячого садка суто жіночий, кожен працівник сумлінно виконує свої обов’язки, вкладає частину  свого серця у  виховання майбутнього нашої незалежної держави. Крім своїх основних обов’язків всі мої дівчата ще й творчо працюють: допомагають малювати, вирізати, шити, прикрашати кімнати і навіть ролі виконувати, не гірше, ніж професійні актори.

Колектив ДНЗ «РОМАШКА»  та батьки вихованців працюють над створенням такого середовища, яке задовольнило б потреби наших дітей у розвитку, давало б свободу вибору видів діяльності.  Головне,щоб воно було безпечне, комфортне, раціонально облаштоване, насичене різноманітним пізнавальним, дидактичним та ігровим  матеріалом. Ми також не забуваємо про естетичність в оформленні інтер’єру групової кімнати, тому в квітні-травні цього року було проведено ремонт групової кімнати, їдальні, спальні. Дизайном займалася сторож Г.О.Кондратьєва, яка змогла перетворити звичайні шпалери на казкові пазли. Крім цього, ми дуже вдячні батькам наших вихованців за допомогу, вони вразили нас своєю небайдужістю, не дивлячись на зайнятість, знайшли час, щоб допомогти колективу в проведенні ремонту. Ще окрема подяка голові батьківського комітету Макаровій Т.А.,  яка змогла залучити таку кількість батьків.


Шановні батьки! Прийміть щиру вдячність за небайдуже ставлення до наших проблем, адже завдяки вашій матеріальній підтримці ми вирішили нагальне питання з проведення косметичного ремонту. Спасибі за відкритість і доброзичливість. Нехай ваша доброта і щедрість повернуться до вас сторицею.

Завідувачка ДНЗ «Ромашка» С.А.Попок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *