Географи Миколаївщини збирались у Трихатах

7 червня 2018 року на базі Трихатської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ольшанської селищної ради Миколаївського району відбувся семінар-практикум вчителів географії Миколаївської області, які перебувають на курсах підвищення кваліфікації в Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. За ініціативи методиста МОІППО Слюсар Ольги Іванівни даний захід проведено саме у Трихатах так як саме тут створено географічний майданчик, який є основою виконання практичної складової сучасного уроку географії.

Географи Миколаївщини збирались у Трихатах

Розпочато семінар вступним словом директора школи Кравченко Світлани Тадеушівни яка привітала присутніх на трихатській землі і провела коротку екскурсію територією школи та познайомила із основними пріоритетами навчального закладу.

Потім вчитель географії Задвірний Олександр Петрович провів екскурсію географічним майданчиком та поділився досвідом з його створення. Вчителі області мали змогу познайомитись із приладами на майданчику, особливостями їх використання при виконанні практичної частини шкільного курсу географії та використання отриманих даних під час спостережень у позакласній роботі.

Географи Миколаївщини збирались у Трихатах

Географи Миколаївщини збирались у Трихатах

Знайомлячись із навчальними кабінетами найбільшу цікавість присутніх викликав звісно кабінет географії. О.П. Задвірний презентував свій робочий кабінет, ділився досвідом по його матеріально-технічному забезпеченню та використанню під час навчально-виховного процесу.

Географи Миколаївщини збирались у Трихатах

В роботі семінару взяла участь і начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Ольшанської селищної ради Єніна Ірина Миколаївна, яка в свою чергу познайомила присутніх із структурою відділу, особливостями роботи в умовах об’єднаної громади та привітала вчителів із завершенням навчального року.

Географи Миколаївщини збирались у Трихатах

Питання співпраці школи та громади на практиці розкрила голова громадської організації «Сила єднання» Безмощук Тетяна Петрівна, яка познайомила присутніх із очолюваною нею організацією та презентувала проекти, які на практиці доводять можливість та необхідність такої співпраці особливо пов’язаної із підростаючим поколінням та молоддю.

Географи Миколаївщини збирались у Трихатах

На завершення семінару практикуму вчителі географії мали можливість познайомитись з екологічною стежкою та помилуватись краєвидами с. Трихати та р. Південний Буг.

Із позитивними враженнями курсанти МОІППО повернулись до навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *