День села – це свято злагоди та любові

Стало доброю традицією у багатьох селах проводити дні села. Рішенням Трихатської сільської ради від 27 травня 2013 року встановлено проводити святкування Дня села Трихати – щорічно в останню суботу липня.

День села Трихати 2013

Цей теплий сонячний день у селі розпочався ярмарком, на якому продавали і купували молочні продукти, яйця, мед, фрукти, овочі, кавуни та дині, все вирощене на Трихатській землі. А також здивували присутніх власники цікавих незвичних видів птиці: курей, качок, цесарок, перепілок та голубів. Ярмарок був не тільки корисним, але й цікавим для дорослих та дітей.

День села Трихати 2013

День села Трихати 2013

Потім свято продовжилось відкриттям дитячого ігрового майданчика. А після цього розпочалось святкове дійство «Село моє, для мене ти єдине».Ведучі урочисто-святкової програми Васильчук Олена та Гаман Олександр привітали всіх зі святом, а вокальна група розпочала свято піснею «Рідня, моя рідня».

З вітальним словом до присутніх звернулися сільський голова Макаров О.В., настоятель храму отець Іоанн. Потім всіх дорослих привітали вихованці дитсадка та школи.

День села Трихати 2013

Хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували полеглих односельчан в роки Великої Вітчизняної війни.

На святі було вшановано довгожителів села, учасників подій Великої Вітчизняної війни, вдів  і дітей війни, вшанували учасників афганської війни.

Потім врученням іменних рішень сільської ради «Про присвоєння звання «Почесний громадянин села Трихати» сільський голова відзначив видатних осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток рідного краю, які одержали визнання населення села Трихати і прославили село за його межами.

День села Трихати 2013

Далі свято продовжилося нагородженням жителів села у різних номінаціях грамотами та подарунками. Так, у номінації «Сімейний затишок» нагородили Гаман Наталю Миколаївну; у номінації «Багатодітна родина» – сім’ю Кондратьєва Анатолія Дмитровича, «Найстарший житель села» – Почтаренко Любов Федосіївну; «Духовність» – Кондратьєва Михайла Івановича;  «Аграрії» – Діденка Олександра Івановича і Цибка Івана Прокоповича; «Вчитель від Бога» – Задвірного Олександра Петровича; «Пелюстка «Ромашки» – Наумову Світлану Дмитрівну; «Промінь світла» – Пташкограй Сергія Леонідовича і Кравченка Максима Юрійовича; «На варті» – Садовську Олену Олександрівну і Тунду Миколу Ілліча; « Аміакогазонафтотранс» – Мостового Сергія Степановича; «Кращий працівник соціальної сфери» – Чернову Людмилу Миколаївну; «Двір зразкового порядку» – Кондратьєвих Галину Григорівну та Івана Васильвича; «Золоті руки – Бурлакову Валентину Яківну; «Молода сім’я» – Гаман Сергія Сергійовича та Катерину Миколаївну; «Гордість України» – Ярового Максима Володимировича».

У святковому концерті взяли участь аматори художньої самодіяльності Ігіна Т., Гаман Н., Дзюба Л., Колосовська Л., Кондратьєва А., Слушнене Г., дитячий танцювальний колектив, який створила Колосовська Яна. Глядачі із захопленням вітали гучними оплесками їх чудові виступи.

Всім учасникам і організаторам цього дійства – низький уклін. Щира подяка Прозапасу В., який допомагав у музичному оформленні свята.

День села продовжив футбольний турнір, гуляння, співи і танці біля річки. Вечір закінчився святковим салютом та пуском у повітря китайських ліхтариків.

Гадаємо, що святкування Дня села надовго запам’ятається всім жителям Трихати і стане початком для його щорічного відзначення.

Ярова В.М., директор Будинку культури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *