День Перемоги у Трихатах

69 років минуло з того дня, як закінчилась Велика Вітчизняна війна. Але і сьогодні цей день залишається радісним і трагічним одночасно. Ніколи не зникне з пам’яті людської пам’ять про ту страшну ціну, якою наш народ заплатив за перемогу.

Ми зібралися 9 травня біля пам’ятника загиблим землякам, щоб згадати про загиблих та віддати шану односельцям, які були свідками тих страшних часів. Швидко плине час, і з кожним роком учасників Великої Вітчизняної війни залишається все менше. Але, не зважаючи на поважний вік і слабке здоров’я, йдуть старенькі у цей день до пам’ятного знака схилити свої сиві голови перед пам’яттю про воїнів-односельців.

День перемоги у Трихатах

Ведучі Васильчук О. та Попок Р. запросили всіх вшанувати хвилиною мовчання загиблих на війні. Зі словами привітання до земляків звернулися сільський голова Макаров О., голова ветеранської ради Ярова В., поклали квіти до пам’ятника вдови, воїни-афганці, учні школи, та інші жителі села. Прозвучали пісні «День Перемоги», «Яворина» у виконанні ансамблю «Пiсенні барви».

 

День перемоги у Трихатах. Макаров О.В.

Дует у складі Макарової Ю. та Кондратьєвої А. виконав пісню «Перемога».

День перемоги у Трихатах

Згадали і тих, хто зараз у цей нелегкий для України час пішов захищати нашу країну. Для них Макарова Ю. прочитала вірш, який всі слухали затамувавши подих зі сльозами на очах. Потім учні школи виконали хореографічну композицію «Аист на крыше», яку підготувала педагог-організатор Мельник Ю. П.

День перемоги

День перемоги у Трихатах

День перемоги у Трихатах

Неймовірні почуття охопили присутніх, коли над їх головами злетіла зграйка красенів-голубів , що символізують мир і злагоду, яких приніс місцевий любитель цих птахів Кондратьєв Ю.

По закінченню мітингу делегація відправилася віддати шану, поклонитися загиблим і покласти квіти до пам’ятного знака загиблим у серпні 1941 року на переправі Трихати-Піски. Шануймо тих, хто був свідком тих страшних подій, щоб цього ніколи не повторилось.

День перемоги у Трихатах

Вшановуймо пам’ять про загиблих, щоб цього ніколи не повторилось. Своєю поведінкою відношенням до оточуючих, до рідного краю, будьмо гідними тих, хто завоював нам мирне сьогодення.

Бесклуба Т.I.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *