70-та річниця перемоги у II-й світовій війні

8 травня весь Європейський світ відзначав день Пам’яті та примирення. У с. Ковалівка в цей день проводився фестиваль пісні «Не старіють душею ветерани», де з гідністю виступив наш жіночий аматорський колектив «Пісенні барви».
Трихатські Пісенні барви в Ковалівкі

Трихатські Пісенні барви в Ковалівкі
Трихатські Пісенні барви в Ковалівкі
А 9 травня у нашому селі ми провели захід, присвячений тим, хто поліг у боях Другої світової війни, хто своєю кров’ю скропив землю, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, хто вижив у цій смертельній війні, хто був свідком тих страшних подій. А їх у нашому селі залишилось зовсім мало. Тих, хто працював у тилу ворога залишилось 11 чоловік, 69 – дітей війни. Наш захід ми присвятили і воїнам-афганцям, і тим, хто в наш час тримає зброю в руках, щоб захистити нас від ворога, який посягає на нашу свободу і незалежність. Це 16 наших земляків, яких було мобілізовано і 5 – учасників АТО: Володимир Буян, Станіслав Джердж, Павло Григорович Дзюба, Павло Миколайович Дзюба, Олександр Швець. Низький уклін і шана, дорогі земляки.

Трихати 9 травня

Зранку зібралися жителі села біля пам’ятного знаку, на якому викарбовано імена земляків, загиблих в роки війни. Мітинг розпочали ведучі А.Кондратьєва та Ю.Макарова спогадами про ті страшні роки та словами вдячності всім, хто захищає наш рідний край.

Трихати 9 травня

Під звук метронома вшанували хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя за світлий День Перемоги і тих, хто в наш час загинув, захищаючи нашу неньку Україну.

З 70-ю річницею Дня Перемоги привітали присутніх сільський голова Макаров О.В. та голова ради ветеранів Валентина Ярова, від імені матерів виступила Наталя Гаман.

Зі словами подяки і шани до всіх звернулися учні школи.

SAM_1445_1920

SAM_1446_1920

Після покладання квітів до пам’ятника нашим землякам всіх запросили до Будинку культури. Перед учасниками заходу виступив жіночий колектив учасників художньої самодіяльності «Пісенні барви». Гучними оплесками зустрічали танцювальні композиції у виконанні учнів школи. Потішили своїми виступами і вихованці дитячого садочка.
SAM_1461_1920

SAM_1468_1920

SAM_1477_1920
70 років відділяє нас від буремних років Другої світової війни. Для історії – це небагато, а для людини це майже все життя. Минають роки, але не старіє, не зникає пам’ять тих літ. І ми пам’ятаємо. Нехай сьогодні і завжди в кожному домі, в кожній сім’ї пануть мир, спокій і благополуччя.

Ярова Валентина Михайлівна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *