65-ту річницю Перемоги відзначили жителі села Трихати

Поздоровлення Чечуй Н.В та Чечуй В.Т

Напередодні свята 7 травня сільський голова Цибко Петро Андрійович разом з працівниками сільської ради та учнями Трихатської школи привітали вітальними листівками, квітами та подарунками учасників війни. Кожному з них було вручено державну нагороду – ювілейну медаль.

В цей день особливо було відзначено подружжя Чечуй Володимира Тимофійовича та Чечуй Надію Василівну –  учасників війни, ветеранів педагогічної праці. За їх самовіддану працю, яку вони присвятили вихованню не одного покоління Трихатчан,  рішенням Трихатської сільської ради було присвоєно їм звання – почесні громадяни села Трихати.

В  день свята 9 травня біля пам’ятника загиблим воїнам у роки Великої Вітчизняної війни зібралося понад 120 мешканців села, щоб вшанувати пам’ять односельчан, які віддали свої життя за мирне небо. Проведено урочистий мітинг, після чого в Будинку культури – концерт, присвячений Дню Перемоги, в якому прийняли участь діти Трихатського дитячого садка, місцеві артисти та гості з сусіднього селища Ольшанського. Після концерту для учасників війни було влаштовано святковий обід.

Свято 9 травня

Напередодні святкування 65-ї річниці визволення від німецько-фашистських загарбників 28 квітня 2010 за ідеєю та ініціативою Кондратьєва Михайла Івановича, на згадку про загиблих на Трихатській переправі воїнів в серпні 1941 року  на березі річки П. Буг був встановлений пам’ятний знак – хрест, який поставлений на воді на відстані 20 метрів від берега з написом «В пам’ять про загиблих на переправі Трихати-Піски в 1941 році напередодні 65-річчя перемоги»

«В пам'ять про загиблих на переправі Трихати-Піски в 1941 році напередодні 65-річчя перемоги»

Кондратьєв  Михайло Іванович

З розповіді колишнього командувача 9-ю армією генерала Я. Т. Черевиченко «Протягом трьох діб з 11 по 13 серпня включно, йшла запекла боротьба за переправи в смузі 9-ї армії від Гур’ївки до Варварівки, особливо в районі Трихатської переправи, де йшли напружені бої і здійснювалися інтенсивні нальоти ворожої авіації. Тут було дуже багато жертв: бійців, біженців та особливо поранених. Лежачих, безпорадних і беззахисних, їх розстрілювали в упор на бриючому польоті з літаків фашистські льотчики … З 13 серпня переправу у Трихатах обороняли воїни 150-ї стрілецької дивізії. Їх позиції постійно атакували противники. Вжез ранку танки в кількості 8-ми одиниць, близько полку піхоти і сотні кулеметників-мотоциклістів атакували захисників з боку Зеленого Яру. Але це перша атака була з успіхом відбита артилеристами 7-ї батареї 418-го гаубичного артполку і двох батарей 328-го артполку.

9 травня

Привітання учасників війни учнями Трихатської школи

Учасники війни

Учасники війни

Сільський голова Цибко Петро Андрійович на святі 9 травня

 

  • 25 Вересня, 2010 o 19:47

    Хорошо 8)

    Відповісти
  • 12 Травня, 2010 o 06:15

    Молодцы! Дуже приємно!

    Відповісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *