Дихай вільно, моя Україно!

Під таким гаслом пройшло в нашому селі святкове дійство, присвячене Дню Прапора і Дню незалежності нашої держави.

24 серпня зібралися мешканці Трихат у Будинку культури. Сцена святково прикрашена українськими прапорами, вишитими рушниками місцевих майстринь, портретом Т.Г.Шевченка та яскравими і сонячними квітами-соняхами, що символізують сонце і мир.

Ведучі свята Попок Римма і Багнюк Олександр привітали всіх зі святом, вони розповіли про ці два свята, які стоять поряд – День Державного Прапора і День незалежності України вільної, воскресаючої, соборної, нової.

 

Урочиста частина розпочалася Гімном України, покладанням квітів загиблим землякам. Зі сльозами на очах, затамувавши подих присутні слухали вірш «Герої не вмирають» і пісню «Мальви» у виконанні Альони Кондратьєвої.

 

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся сільський голова Олександр Макаров.

Значну увагу в цей святковий день приділили нашим землякам, які знаходились в зоні АТО і зараз повернулись додому. Це Джердж Станіслав, Буян Володимир, Дмітрієв Ілля. Присутні, стоячи, оплесками вітали наших героїв. Сільський голова вручив їм подяки, стрічки з написом «Захисник вітчизни», грошові винагороди і квіти. Прозвучали також імена наших мобілізованих земляків, які несуть службу в Збройних силах України, захищаючи наш мир і спокій: Бандурко Анатолій, Дзюба Павло Григорович, Дзюба Павло Миколайович, Драгоморецький Микола, Калін Олександр, Кондратьєв Ігор, Кондратьєв Володимир, Діденко Микола, Кондратьєв Анатолій, Швець Олександр. Для них звучали слова подяки і шани.

На святі був присутній наш земляк, трикратний призер Параолімпійських ігор 2014 року в Сочі Яровий Максим, якому рішенням Трихатської сільської ради від 25.06.2014 року було присвоєно звання «Почесний громадянин села Трихати». В урочистій обстановці Максиму вручено рішення сільської ради, почесну грамоту, стрічку з написом «Почесний громадянин села Трихати», квіти, подарунки.

З нагоди свята сільський голова вручив почесні грамоти та подяки жителям села за активну життєву позицію, за багаторічну добросовісну працю, за вагомий внесок у розвиток села і розбудову державності. А мешканцям, які в особливому порядку утримують свої оселі, прикрашають їх квітами та зеленню були вручені таблички «Двір зразкового порядку».

Після офіційної частини розпочався святковий концерт. Звучали пісні про Україну, Українські народні пісні у виконанні вокального жіночого колективу «Пісенні барви», пісні і танці у виконанні дитячого колективу «Пролісок», пісні у виконанні Альони Кондратьєвої, Юлії Макарової. Бурхливими оплесками вітали глядачі танцювальний дует Філіпенко Ангеліни і Кисельової Олександри.

Стоячи і бурхливими оплесками привітали присутні композицію «Дихай вільно, моя Україно» і фінальну пісню у виконанні всіх учасників святкового дійства «Україна – це ми». На закінчення свята ведучі звернулись до земляків зі словами: «Будьмо гордими з того, що живемо в Україні» «Будь щаслива, Україно, мій отчий доме. Ми щиро віримо в те, що полинова зоря над тобою не вічна».

Це свято ще більше згуртувало і об’єднало трихатчан. Позитивна енергетика йшла як від виступаючих, так і від глядачів, відчувався дух патріотизму і єдності. Адже, тільки разом, в колективі – ми сильні, тільки об’єднавшись, ми зможемо перемогти будь-якого ворога.

Хочеться щиро подякувати тих, хто допомагав в організації свята: Бесклуба Тетяна, Задвірний Олександр, Бесклубий Олег, Берсан Тетяна. А також, спонсорам, які надали матеріальну допомогу: Кондратьєву М.І., Кравченку В.В., Корнієнку Л.Г., приватним підприємцям нашого села.

Будьмо ж гідними незалежності, що за неї боролись наші предки і зараз її виборюють наші воїни.

В.Ярова, директор Трихатського БК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *