День Незалежності України в Трихатах

 

Синьо-жовтий прапор України

Це безхмарне небо синє-синє,

А під небом золотіє нива

І народ – і вільний і щасливий.


Так, вільний народ, який є господарем на своїй прекрасній землі. І саме поряд стоять ці два свята: 23 і 24 серпня – День державного прапора і День Незалежності України, вільної, воскресаючої, соборної, нової.

Саме в такий день, 24 серпня зібралися жителі і гості села Трихати біля Будинку культури, щоб відзначити ці свята.


Святково прикрашене місце, національний прапор, звучать українські пісні.


Розпочалося свято з покладання квітів до пам’ятника загиблим в роки Великої Вітчизняної війни землякам, які здобули нам свободу і нині ми живемо в незалежній державі. Після покладання квітів всіх запросили до Будинку культури переглянути виставку народних умільців, людей творчих, талановитих під назвою «Тепло своїх долонь, душі і серця, я віддаю тобі, мій рідний краю». На виставці були представлені роботи різних жанрів: вишивка хрестиком і гладдю (Карманова Л.Д., Бурлакова В.Я., Чернецьука Є.Я., Чечуй Н.В., Каліна Ю.П.) в’язання крючком (Веремєєнко К.К., Бурлакова В.Я.), вироби з дерева (Веремєєнко О.О.), вироби з глини  (Волчелюк Г.М.), картини двох почесних громадян нашого села : ветерана педагогічної праці Чечуя В.Т. та заслуженого художника України Главчева М.С.

Після перегляду виставки  розпочалося урочисто-святкове дійство «Вічно живи, Україно моя», яке відкрили ведучі Попок Р., Васильчук О.


Привітати мешканців Трихат завітали голова районної ради Григор’єв С.М., голова райдержадміністрації Серебряков Ю.В., депутат районної ради Цибко П.А., настоятель храму о. Іоанн. Розповів  про наші досягнення та подальші плани сілкий голова Макаров О.В., привітав жителів села та гостей зі святом, а також нагородив грамотами людей, які своєю працею, громадянською позицією піднімають рівень життя нашого села. Також привітали зі святом директор ТОВ АТФ «Трихатське Агро» Борухов С.В., директор Трихатської ЗОШ І-ІІІ ст. Кравченко С.Т.

 


А на завершення мешканців села привітав зразковий дитячий вокальний ансамбль «Невгамовні» від ПАТ «Югцемент» під керівництвом Н.П. Разгребенської., які своїми піснями, дзвінкими голосами заворожили глядачів, які гарячими оплесками вітали кожен виступ учасників ансамблю. Хочеться подякувати їм за чудові виступи і побажати подальших творчих успіхів.

Завершилося святкове дійство Гімном України. Але на цьому свято  не закінчилося. В цей день було проведено  футбольний турнір між командами збірної с.Трихати, молодіжної збірної та команди з смт. Ольшанського, де збірна нашого села здобула перемогу з рахунком 3:0. Також в Будинку культури проведені турніри з більярду, тенісу, шахів та шашок, в яких переможці отримали грамоти і грошові премії.



А потім було «Караоке», на яке зібралися бажаючі поспівати. Всі учасники отримали призи.


Гадаємо, що свято принесло всім задоволення, багато позитивних емоцій.

Хочеться подякувати районному відділу культури і особисто начальнику відділу культури Бардовському П.В. за музичне оформлення нашого свята. Дякуємо тим, хто брав участь у підготовці свята: Бесклубій Т.І., Артеменко О.О., Макаровій В.Д. І, звичайно, низький уклін і подяка тим, хто надав матеріальну допомогу : депутату районної ради Цибку П.А. та керівнику приватного підприємства «Рубен» Корнієнку Л.Г.

Гадаємо, що ми гідно відзначили День Незалежності нашої держави.

Ярова В.М., директор будинку культури.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *