Зелене мереживо для рідної школи

 

Зелене мереживо для рідної школи

Генетична пам’ять народу. З прадавніх часів українські селяни намагалися прикрашати рідне житло. Згадаймо з літератури: чепурні білі хатинки в мареві вишневого саду, традиційний кущ калини біля ганку, різнобарв’я мальв під плотом та чорнобривці (ті, що насіяла мати). Проходять часи, з’являється багато нового, але традиції залишаються.

 

Коли в 2009 році стала до ладу новобудова Трихатської школи, сама собою виникла потреба прикрасити цю перлину і почалася організаційна робота. В минулому році зусиллями дітей, батьків, учителів вже було засаджено невеличку часточку парку. Цього року  продовжується акція «Зелене мереживо для рідної школи»,яку розпочали у жовтні минулого року.

Зелене мереживо для рідної школи

За кошти, зібрані випускниками школи минулих років, кошти, які були зібрані під час проведення осіннього ярмарку, завдяки спонсору – депутату районної ради Іщенку Віктору Андрійовичу, було придбано садівний матеріал для нашого ландшафтного парку на суму 2300 грн. Тут дерева: береза, платан, клен, альбіція, липа,  ясен плакучий; кущі: горобина, черемха, сніжноягідник, тамарикс, а також квіти: хризантеми, гвоздики, ялівець, очитки для альпійської гірки, яка височить серед нашого парку.

22 жовтня біля школи зібралися випускники, учні, вчителі та гості. Серед гостей були присутні: депутати районної ради Бродецький Олексій Олексійович, Ткачук Олександр Петрович, Іщенко Віктор Андрійович, сільський голова Цибко Петро Андрійович та інші.

Зелене мереживо для рідної школи

Це дійство освятив протоієрей храму Георгія Побєдоносця отець Іоан.

Зелене мереживо для рідної школи

Під час акції було висаджено 32 дерева, 20 кущів та значну кількість багаторічних квітів.

Буде наша довгоочікувана сучасна школа над Бугом зеленою! Акція продовжується: знову плануємо проведення ярмарок, благодійні концерти і за зібрані кошти будуть закуплені кущі та дерева.

Запрошуємо всіх випускників Трихатської ЗОШ І-ІІІ ст. приєднатися до проведення акції «Зелене мереживо для рідної школи».

Зелене мереживо для рідної школи

Зелене мереживо для рідної школи

 

  • 9 Листопада, 2010 o 11:54

    Молодцы!

    Відповісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *