Зустріч учнів з митцем

   Творчість – це велика праця душі, серця, рук. Саме під таким девізом пройшла зустріч учнів Трихатської школи з митцем, членом Спілки художників України, односельцем Главчевим Миколою Степановичем.

Главчев Микола Степанович зустрічається з учнями

   56 років творчого стажу … Художник крок за кроком згадує своє життя. Перед внутрішнім поглядом дітей проходять картини нелегкого дитинства, буремної воєнної юності, наповненої творчістю і здобутками зрілості Миколи Степановича. Всією своєю розповіддю він старається донести до свідомості учнів, що творчість художника це не лише виставки, презентації, нагороди, а перш за все – щоденна наполеглива праця, безсонні ночі, муки творчості, постійне навчання та вдосконалення. З великою цікавістю слухали учні Миколу Степановича, ставили запитання, розглядали фото живописних полотен художника. Це пейзажі, натюрморти, портрети, сюжетні сцени, ікони. Майже десяток храмів по всій Миколаївській області  прикрашають  роботи  Миколи Главчева.  Церква  Св. Пантелеймона  на території обласної лікарні повністю оформлена  його руками. 

   В своїй розповіді митець часто звертався до історичного минулого України, згадував часи козаччини, визвольний рух українців, роки опалені Великою Вітчизняною війною.  Історія завжди  надихала до творчості Миколу Степановича. Все, що він творить як художник, поєднано з Україною, її людьми, історією, пейзажами.

Главчев Микола Степанович зустрічається з учнями

   Особливе місце в творчості художника завжди займав сільський пейзаж. Серія пейзажів пов’язана з нашим рідним селом. Краєвиди села Трихати та його околиць, відображені на полотнах Главчева Миколи Степановича прикрашають кабінет образотворчого мистецтва. Це цінний подарунок художника до відкриття новобудови школи.

   Школярі та учителі школи вдячні Миколі Степановичу. Вся його творчість пронизана великою любов’ю до людини, до своєї рідної землі, до України, її історії, природи. Благородна справа художника не лише в його баченні світу, а ще й в тім, що він виховує маленьких українських громадян, вчить їх любити свій край, бачити його барви, відтінки, цінити і возвеличувати все те, що оточує нас – криницю біля батьківського порогу, мамину посмішку, росяну стежину на околиці рідного села .

   29 жовтня 2009 року в Трихатській загальноосвітній школі відбулася зустріч учнів з митцем, членом Спілки художників України, односельцем Главчевим Миколою Степановичем, на якій він розповів дітям про свою нелегку працю.

   Особливе місце в творчості художника завжди займав сільський пейзаж. Є серія картин, яка пов’язана з нашим рідним селом. Краєвиди Трихат та його околиць, відображені на полотнах Главчева Миколи Степановича, тепер прикрашають кабінет образотворчого мистецтва. Це цінний подарунок художника до відкриття новобудови школи.

Главчев Микола Степанович зустрічається з учнями

Главчев Микола Степанович зустрічається з учнями

  • 21 Лютого, 2010 o 09:37

    дуже цікаво, спасибі

    Відповісти
  • 29 Січня, 2010 o 01:39

    Художник – это пофессия великая, а великих людей у нас, к большому сожалению, осталось мало.

    Відповісти
  • 17 Листопада, 2009 o 20:17

    Спасибо, Николай Степанович! Спасибо организаторам!

    Відповісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *