Зелене мереживо для рідної школи

Бесклубий В.В. та Макаров О.В.

  Всі ми родом з дитинства. Але життя сурова річ, розділяє нас і в просторі, і в часі. Залишаються лише спогади, теплі спогади дитинства.  Ось так, лише в спогадах випускників Трихатської школи різних років залишився старий шкільний парк.

  І ще тоді в 1991 році, коли бульдозер, готуючи майданчик під будівництво нової школи, безжально вивертав з корінням величні клени і дуби, зародилася думка – біля нової школи – новий парк.  

  12 вересня цього року перерізали стрічку на порозі нової школи, і розпочалася підготовча робота: складали план парку, вибирали види     дерев, кущів, вивчали ази садово-паркового мистецтва, консультувалися із спеціалістами.  На початку жовтня ми створили оргкомітет із випускників 1964-2004 років, який зайнявся збором коштів для закупівлі декоративних елементів парку. В результаті цієї роботи було зібрано 2155 гривень. Ініціативу підхопили учні – організували і провели шкільний ярмарок, де заробили 557 гривень. 30 жовтня закупили у Миколаївській агрофірмі "Зелене господарство" перші саджанці. Тую західну, гібіскус сірійський, калину, будлею Давида, сливу Пісарді, кизильник славетний на суму 1835 гривень, та кущі троянд, на 170 гривень. 

  1-го листопада, о 10-й годині ранку, не зважаючи на вихідний день, на шкільному подвір’ї було людно. Зібралися випускники різних років, учні  та вчителі школи. Приїхали гості. Депутати районної ради Бродецький О.О. та Чеканцев Ю.В. які і словом і ділом підтримували цю справу. Посадили разом з директором школи Кравченко С.Т. перше дерево біля шкільного порогу. Кондратьєв М.І., хороший друг Трихатської громади, привіз у подарунок шість саджанців вічнозелених кущів зарубінської.

Саджанці

Посадка туй

  Учні підготували для випускників та гостей гарний концерт, після якого всі дружно заклали новий парк,посадивши 50 саджанців дерев і кущів.  Щира радість, радість спільної справи, радість відродження прекрасного, сповнювала душі всіх учасників акції, світилася в їхніх очах.

Юрченко О. Гойман О.

Макаров О.В.

туя

  Це лише початок. Попереду ще багато справ. До кінця осені плануємо посадити клени гостролисті по периметру парку, а навколо     спортивного майданчику – тополю українську пірамідальну. А в планах на  майбутнє альпінарій і декоративна водойма, галявина ірисів і березовий гайок, липова алея і паркан із самшиту. Хай буде наш парк прекрасний як дитинство і юність, пора фантазій, мрій, першого кохання.

  Звертаємося до всіх випускників, які ще не встигли долучитися до нашої спільної справи. Кошти на посадку парку. Можна перерахувати на рахунок: р/р 35426008000986 в ГУДКУ в Миколаївській області МФО 826013 ЄДРПОУ 02145004 відділ освіти Миколаївської РДА  (для парку Трихатської ЗОШ І – ІІІ ст.).

  • 7 Січня, 2012 o 17:29

    молодці так тримати

    Відповісти
  • 17 Листопада, 2009 o 20:14

    Очень хорошее дело и я рад, что тоже принял участие, прошу за честь за выпускников 1969 года.

    Відповісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *