Вручення актів на право власності на земельну ділянку

    29 січня у селі Трихати Миколаївського району відбулося свято, якого місцеві мешканці роками чекали з нетерпінням і надією – 157 сельчан нарешті отримали державні акти на право власності на земельну ділянку.

    Заступник голови облдержадміністрації Віталій Травянко в урочистій обстановці особисто вручив кожному бажаний документ, щиро привітав трихатчан з визначною подією і нагадав про те, яким довгим і тернистим був шлях до неї.

    Розпочалося все із звернення ініціативної групи до Віталія Травянко як до депутата обласної ради (фракція «Народна Партія»). Більше року йшла робота по розпаюванню землі: Віталій Іванович проводив зустрічі з акціонерами, у ході яких вирішувалися проблемні питання. Звичайно, доводилося чимось поступатись, знаходити компроміси. Щодо проведення розпаювання було багато різних пропозицій. Та все ж сельчани довірилися владі, й самі виконали величезну роботу, створили ініціативну групу, яка взяла на себе відповідальність за громаду. «Земля для нас святе, – наголосив заступник губернатора, – і тепер, коли всі документи законодавчо оформлені, важливо не помилитись і ефективно розпорядитися власністю». Віталій Іванович нагадав новоспеченим власникам про Указ Президента щодо збільшення плати за оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв). Вона встановлена у розмірі не менше трьох відсотків, тобто збільшена вдвічі. Тож, Віталій Травянко порадив уважно читати договори оренди, звертатись за консультаційною допомогою до спеціалістів Миколаївської райдержадміністрації, обговорювати різні пропозиції із односельчанами. Адже земля повинна приносити віддачу, переконаний він.

    Заступник голови Миколаївської райдержадміністрації Олександр Біжан додав, що цю власність можна передати у спадок та обміняти на рівнозначну ділянку.

    Від імені ініціативної групи мешканців села Трихати із висловленням вдячності й поваги депутат обласної ради, заступник губернатора отримав символічний подарунок.У відповідь Віталій Іванович відзначив, що йому було дуже приємно працювати з такою активною, дружною, легкою на підйом громадою, яка вміє приймати правильні рішення для захисту своїх прав.

   До речі, обробляти свої землі жителі Трихат довірили дочірньому підприємству «Трихатське – Агро», створеному на базі ВАТ «Лазурне». Підприємство на ділі довело здатність працювати ефективно. До того ж, активно допомагає місцевим жителям – маленькі мешканці Трихат були дуже задоволені солодкими подарунками на новорічні свята.

державний акт на право власності на земельну ділянку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *