Ходімо з нами, на зустріч з дитинством!

Колектив Тризатського ДНЗ

Чи не найкраща, безтурботна та радісна пора у житті людини — дитинство. І куди воно дівається так швидко? Не знаєте? А мешканці с. Трихати, а насамперед, працівниці Трихатського ДНЗ, вам із впевненістю скажуть, що дитинство у їхньому селі вже давно знайшло собі затишне місце. Тут, у місцевому дитсадку, у кожній дитячій посмішці, обіймах, пустощах живе оте гарне і тепле відчуття.

Щодня на таку, для когось далеку зустріч, із дитинством приходить завідуюча Трихатським ДНЗ Світлана Попок. І вже давно не замислюється, чито вона йому призначає зустріч, чи воно саме чекає на неї? Колись і подумати не могла, що ї життя буде пов’язане саме із дитсадком. «Я відвідувала дитсадок два дні. Якось не схотіла ходити до нього і не стала. І ось усе повернулося бумерангом. Вже у дорослому житті — щодня ходжу!», — сміючись, зауважила Світлана Анатоліївна. 25 років своєї педагогічної діяльності присвятила Трихатському ДНЗ, 20 років — як завідуюча. «Я з дитинства хотіла стати вчителем. Мала гарний приклад для наслідування. Це — моя перша вчителька Надія Василівна Чечуй. Але так склалося, що обрала професію вихователя. Я не шкодую, бо це робота теж з дітками-дошкільнятами. Про нихзавжди хочеться піклуватися!», – розповіла вона.

Будучи відповідальною та розуміючи усю важливість роботи із дітьми, Світлана Анатоліївна залишається дбайливою та люблячою мамою і дружиною. Має доньку Римму, яка за фахом практичний психолог і працює у місцевій школі. Пишається мамине серце кожним здобутком доньки. Так, Римма перемогла у конкурсі на краще фото від ГО «Сила єднання» і цьогоріч, як переможець, разом із учнями відвідала місто Львів. А перемога була невипадковою: її фото було по-українськи гарним та патріотичним — жовте поле та блакитне небо — неймовірна краса трихатських краєвидів!

Знає Світлана Анатоліївна примхи своїх вихованців. А пустування отого грайливого дитинства потребують особливої уваги! Тому, як зіницю ока бережуть малечу, піклуються про неї відповідальні, фахові працівники дитсадка. Так, свою турботу 24 дітлахам різновікової групи «Калинка» дарують вихователь із дванадцятирічним досвідом Валентина Зволінська, помічник вихователя Олена Димченко. Вже 10 років смачні, корисні та до вподоби малечі страви (особливо, розсольник та «ліниві» вареники) готує кухар Світлана Наумова. Завжди знаходить підхід до малечі, розважає її, та підтримує чистоту і порядок у дитсадку Світлана Дзюба, а Микола Цибко працює сторожем. «Ось з таким згуртованим, професійним колективом ми даємо раду, виховуємо дітей і самі заряджаємося від них оптимізмом, бо є однією родиною», — із гордістю наголосила завідуюча.

А працює Трихатський дитсадок за напрямком національно-патріотичного виховання. Так, Валентина Зволінська веде морально-етичний гурток «Плекаймо паростки доброти», оформлена у закладі українська світлиця, дітлахам прищеплюють любов до свого села, своєї країни. Для оформлення цього надзвичайно цікавого та мальовничого куточка мешканці села, батьки вихованців подарували старовинні українські побутові речі, рушники, посуд і т.ін. В українській світлиці проводять тематичні заняття народознавчого циклу для дітлахів, навіть, школярі приходять на екскурсію.

Колектив ДНЗ пишається тим, що постійно модернізує, прикрашає заклад. Так, мають неординарні шпалери-пазли, зроблені власноруч Галиною Кондратьєвою, яка раніше працювала тут. Взагалі, протягом 2016 року для поліпшення матеріально-технічної бази навчально-виховного закладу було зроблено чимало, спрямовано з місцевого бюджету 70000 гривень. Було придбано нові меблі для дітлахів, постіль, зроблено ремонт у холі, оновлено меблі на кухні, придбано холодильник, пилосос, праску, електричну м’ясорубку. За такі обновки пролунало «Спасибі!» на адресу Олександра Макарова та депутатського корпусу Трихатської сільської ради, яка наразі є повноправним членом Ольшанської ОТГ.

Усе робиться для того, щоб дітлахам було якнайкраще, затишно. А вони, повсякчас, готові віддячити дорослих за добрі справи, запрошуючи їх на різноманітні концерти, вистави, культурно-розважальні заходи. Так, тематичні свята є вже традицією у дитсадку і стають важливою подією для дітей та їхніх батьків. І як у такій атмосфері дитячих посмішок, затишку та любові до своєї справи не знайти прихисток чарівному, незабутньому відчуттю дитинства!?

Стаття опублікована у газеті “Маяк” 8 квітня 2017
Автор: Ірина ТИХОНЕНКО.
На знімку: працівники Трихатського ДНЗ з вихованцями
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *