Трихатська ветеранська організація

Трихатська ветеранська організація об’єднує 9 учасників війни (тих, хто працював в тилу), одну сім’ю загиблих, одну солдатську вдову, 69 «дітей війни», 28 ветеранів праці, 5 учасників бойових дій на території інших держав та 9 учасників АТО. Протягом усього періоду існування ветеранської організації її діяльність спрямована на захист законних прав, соціальних, економічних інтересів ветеранів війни, праці, військової служби, «дітей війни», учасників воєнних дій; на волонтерство; військово-патріотичне виховання дітей, молоді.

У 2011 році в організації створено «Клуб ветеранів», метою якого є згуртування людей для організації дозвілля, культурного відпочинку, відкриття нових талантів, обмін досвідом, збереження звичаїв та традицій українського народу, вшанування ювілярів, «вогники»-зустрічі, мистецькі години, години спілкування, «посиденьки» і т. ін.

Поздоровлення Чечуй Н.В та Чечуй В.Т

У 2016 році цікаво та задушевно пройшли творчі зустрічі «Книги вашої юності», «Я і поезія моя», дні ювіляра «Від усієї душі», «посиденьки» «Мої роки – моє багатство», «вогники»-зустрічі «Старість мене вдома не застане», зустріч випускників школи, які закінчили навчальний заклад 60, 50 років тому, «Зрілість – це наша юність з мудрими очима», акції «Як живеш, ветеране?», «Від серця – до серця», інші.

При клубі діє вокальний колектив «Пісенні барви», який виступає з благодійними концертами для мешканців району і без участі якого не обходиться жодне свято в селі. Наші ветерани беруть участь у районних конкурсах, у заходах до Дня визволення Миколаївщини, Миколаївського району від фашистських загарбників, Дня Перемоги, Дня пам’яті та скорботи, подій, що відбувалися у серпні 1941 року на переправі через Південний Буг – Піски – Трихати, Дня визволення України від фашистів.

Трихатські Пісенні барви в Ковалівкі

Щороку, традиційно, до Дня села Трихати нагороджуємо ветеранів у різних номінаціях, як то: «золота пара», «сімейний затишок», «найстарший мешканець села», «багатодітна родина», «найстарший господар села», «золоті руки».

Члени ветеранської організації допомагають збирати матеріали для шкільного краєзнавчого музею та української світлиці у дитячому дошкільному закладі.

Про діяльність Трихатської ветеранської організації та її людей розповідаємо на сторінках місцевої газети «3-хати» (редактор – В. М. Ярова), районної газети «Маяк», висвітлили у книзі «Трихати – село над Бугом» (автори – В. М. Ярова, О. П. Задвірний).

Завдяки нашим ветеранам можемо згадати минуле, щоб щасливим було майбутнє.

Підготовлено активом ветеранської організації села Трихати для газети   “Маяк”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *