Сійся, родися

Ніна Іванівна Чупина

Вже підготували техніку до весняних польових робіт, механізаторів Трихатського відділку радгоспу “Криничанський” здобули чергову трудову перемогу. В стислі строки вони посіяли 750 гектарів ячменя, 150 гектарів вівса і 200 гектарів на корм худобі.

Чотири робочих дні колектив аграріїв де начальником Василь Багнюк, обробляли 70 гектарів. Успіху сприяли сіяльниками Василь Миронюк, Емілія Ря(…), Софія Чечуй, а також їздовий Сергій (…) – який підвозив зерно.

55 гектарів при нормі 45 засівав тракторист Петро Безклубий, який працював з сіяльниками Софією Чечуй і Надією (…). Вчасно забезпечувала агрегат матеріалом їздова Ірина Бог(…).

Доброго виробітку добивались ті колективи сіяльних агрегатів, які були очолені Анатолієм Кручем та Іваном Цибком.

Разом з культивацією на всі поля пішло 100 кілограмів суперфосфатів на гектар. Тракторист Степан Мілаш продовжує розсівати добрива на тих полях, які будемо засівати соняшником.

А слідом ведуть свої агрегати механізатори, роблячи культивацію ґрунту. Чотири трактори використовуються на цих роботах. На кожному з них по два трактористи. Культивація ґрунту ведеться вдень і вночі. Високого виробітку добиваються Степан Мілаш з своїм напарником Іваном Щербиною, Олександр Кауцман з Іваном Багнюком, Микола Буданов а Володимиром Чайкою та Іван Олейник з Григорієм Дзюбою. Вони вже підготували 350 гектарів ґрунту. Це половина клину, відведеного під соняшник і буряк. А добовий виробіток механізаторів — 160-170 гектарів.

В повній готовності квадратно-гніздові сівалки. Насіння висококондиційне, протруєне. Перед сівбою насіння буряків замочимо, щоб забезпечити високу енергію проростання. Хлібороби нашого відділка розгорнули дійове змагання за те, щоб відзначити ювілейний рік високими врожаями всіх культур.

(…) – слова які не вдалося прочитати у статті

 

Газета “Маяк”, 1967 року
О. Голуб,
Керівник Трихатського відділку
радгоспу “Криничанський”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *