Фестиваль повітряних зміїв – розвиток громади у майбутньому!

Tryhutty Kite Fest 2018

Минуло всього декілька тижнів після проведення Міжнародного фестивалю повітряних зміїв в с. Трихати, а результати вже дають про себе знати.

По-перше: 30 травня у м. Дніпро проходили Всеукраїнські змагання із запусків повітряних зміїв серед учнів науково-технічної творчості закладів позашкільної освіти, на яких наша команда організаторів також була присутня. Мета нашого візиту – подивитися на власні очі, як організовується даний захід, які необхідні умови та домовитися з керівництвом всеукраїнських змагань з даного напрямку аби провести всеукраїнський чемпіонат із запусків повітряних зміїв на Миколаївщині у рамках нашого фестивалю у наступному 2019 році. Хочемо повідомити гарну новину – нам вдалося їх переконати. Наразі готуємо пакет документів для прийому українських команд на нашій землі в наступному році!

По-друге: 2 червня у Донецькій області проходив фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи», на який нас запросили організатори та де ми також мали можливість представили наш бренд «TRYHUTTY» серед відвідувачів заходу. Разом з командою кайтеристів з м.Бердянськ ми проводили майстер-класи з виготовлення повітряних зміїв, запускали власні моделі повітряних зміїв у небо, проводили майстер-класи з плетіння із соломки. Цікавість серед дітей була неймовірна. Про с.Трихати і фестиваль повітряних зміїв тепер знають і на Донеччині!

На цьому наші досягнення не зупиняються. Найголовніше, на наш захід звернули увагу іноземці з усього світу. Є реальні пропозиції щодо підготовки наступного фестивалю разом: нашою командою організаторів та командою іноземних професіоналів-організаторів подібних фестивалів за кордоном, аби даний захід вийшов на найвищому рівні. А це – наші з вами туристи, розвиток інфраструктури, інвестиції…

Крім того, даною територією вже цікавляться і інші організатори різних публічних заходів. Тож є можливість проводити декілька разів на рік різні фестивалі. Колесо закрутилося. Тож, для місцевої влади та місцевих жителів, наразі відкриваються нові можливості для розвитку екологічного туризму, малого підприємництва, що у свою чергу дає поштовх для розвитку інфраструктури села та громади вцілому. Вже цього року нам, організаторам, бракувало місць для розміщення українських команд, навіть іноземців хотілось би поселити у селі, годувати українськими стравами, показати колорит українського села. Є попит – дайте пропозицію! Перетворюйте свої будинки на еко-садиби, думайте над можливостями заробляння грошей в бюджет громади, над своїм креативним підприємництвом та іншими питаннями в цьому напрямку. Є рівно рік аби подумати та вирішити їх. Наша громадська організація готова співпрацювати з вами, показати приклади, можливо навіть провести семінари з еко-туризму на селі аби разом рухатися вперед.

Є безліч ідей, та пропозицій над якими будемо працювати і надалі, аби потік туристів був постійним протягом всього року! А які ваші пропозиції? Адже такі питання мають вирішуватися спільно з владою та громадою.

Т. Безмощук, голова ГО “Сила Єднання”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *